Vanwege mijn verhuizing was de WEBWINKEL even dicht.
Nu ik weer volop aan het werk ben merk ik hoe erg ik mijn werk, de bestellingen en het contact met jullie gemist heb!
Zoals jullie weten ben ik naar Groningen verhuisd. Een nieuwe woon en werkplek.
Hier kunnen jullie zien waar ik de bestellingen inpak. Ben je nieuwsgierig geworden wat ik de afgelopen maanden allemaal heb gedaan kun je even klikken om mijn blog bezoeken: https://grethilde.blogspot.com/2024/08/nieuwe-start.html
Met nieuwe inspiratie ben ik weer aan het werk en geniet van het maken van nieuwe miniaturen: de houten kratten op de handkar van de bakker.
En... er zijn meer nieuwe miniaturen binnengekomen! Neem maar eens een kijkje in de webwinkel bij NIEUW!
Voor jullie als trouwe lezers van mijn nieuwsbrief gaat de deur van het bakkersholletje weer even open. Met een ferme zwaai heet de vriendelijke bakker uit sprookjesbos jullie welkom. Hij heeft jullie zó gemist;-)
Een bakker bakt nu eenmaal graag zijn broden en vindt het maar wat gezellig als de winkeldeur open gaat!!
Deze bakker uit Sprookjesbos bakt vol passsie zijn broden van de allerbeste granen: boekweit, rogge, tarwe en gerst.
Dat gaat niet zomaar... daar is vakmanschap voor nodig!
Weet je, het is een heel proces om brood te bakken: eerst wordt het graan geoogst, dat komt in de graanton en wordt dan vermalen tot meel,
de zakken meel worden op de steekwagen geladen en vervolgens in de meeltrog gestort.
Dan begint het echte werk en wordt het deeg gekneed... de bakker laat het rijzen... het wordt weer gekneed.
Met ambacht bakt deze bakker zijn brood [niks, broodverbeteraar] hij kneedt en vormt de broden met liefde en legt ze te rusten op het bakblik.
Af en toe kijkt hij naar de broden tot het tijd is om ze te bakken (een echte bakker ziet dat;-).
Het vuur in de oven wordt opgestookt en met de schieter schuift hij brood voor brood in de oven.
Hij fluit een vrolijk wijsje en maakt een dansje [daar wordt het brood nog lekkerder van].
Als de broden gebakken zijn en ze één voor één op de plank in de bakkerij liggen en de vele manden gevuld zijn, wordt de werktafel toonbank en gaat de winkeldeur van het bakkersholletje open. Aan het bordje op de winkeldeur zie je of de winkel open of gesloten is.
Op de toonbank een proeverijtje van zelfgebakken koek, een etagère met taart en Petits Désirés.
Mmmm wat een lekkernijen. De dieren in sprookjesbos bezoeken wat graag het holletje van de warme bakker voor een praatje (deze bakker neemt daar ècht de tijd voor), een lekker taartje, koek en natuurlijk iedere dag heerlijk zelfgebakken brood.
De winkelbel rinkelt: het is een komen en gaan in deze bakkerij, één en al drukte en gezelligheid.
Je kijkt je ogen uit: beschuit, roggebrood, ontbijtkoek, taart en taartjes, bolletjes, croissants, roomboterkoekjes, luxe broodjes,
krentenbollen, stokbrood en zelfs lekker gebak in deze bakkerij!
Deze prachtige bakblikken zijn binnengekomen:
om lekkere koekjemannetjes en hartjes te bakken.
Er zijn weer nieuwe handgemaakte broden gebakken: rond, ovaal en gesneden!
Nieuw: broodplank, kom met 3 eieren, garde en flesje olie in een set
Er is een bestelling binnen uit Duitsland met de volgende miniaturen: broodschieters, graanton. meeltrog, biezen mandjes, bakblikken, open kasten 17 cm, houten kratjes, handkar, wandplanken 11 cm (ipv 7 cm) en nog veel meer moois!
Er is zoveel te zien: de deur het holletje van de bakkerij is open, kom binnen, maak een gezellig praatje èn proef een stukje koek, kijk rond en geniet!